En az ilköğretim mezunu olan adaylara askeri sınıflarda hak verilmesi için kanun çıkarıldı ve uzman erbaş alımlarına en az ilköğretim mezuun adaylarının müracaat edebileceği belirtildi. Ancak şu an için en az ilköğretim mezunu adaylar sadece meslek sınıfları için lojistik alımlarına başvuru yapabiliyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı askeri personel alımlarına ise sözleşmeli erbaş olarak başvuru yapabiliyorlar. Yani bu adayların rütbeleri artmamakta ve sürekli olarak sözleşmeli erbaş rütbesine kalmaktadır. Peki en az ilköğretim mezunu JÖH alımı yapılacak mı?

EN AZ İLKÖĞRETİM JÖH ALIMI VAR MI

Bazı kamu haber siteleri en az ilköğretim mezunu Jandarma Özel Harekat JÖH alımı yapılıyor manşetleri ile adayları Jandarma Genel Komutanlığı sitesine yönlendirmektedir. Ancak bu sitelere itibar etmeyiniz araştırmadan haber paylaşmaktadırlar. Şu an için JÖH alımlarına en az lise mezunu aday alımları yapılmaktadır yani henüz JÖH ilanlarına en az ilköğretim mezunu aday alımı yapılacağına dair bir ilan yayımlanmakdır.

Jandarma Genel Komutanlığı ilköğretim mezunlarını meslek sınıfları (berber, aşçı, tesisatçı, tamirci vs.) sınıflarına almakta Kara Kuvvetleri Komutanlığı ise sözleşmeli erbaş sınıfına alımı gerçekleştirmektedir. Ancak ilerleyen dönemlerde değişiklik yapılabilir ve JÖH alımları en az ilköğretim seviyesine düşürülebilir.

TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim