Türkiye'nin her ilinde en az bir tane devlet üniversitesi bulunmakta olup bu sayı ilin nüfusuna göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak her sene on binlere öğrencinin girmiş olduğu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İİBF için kadrolarda yığılmalar meydana gelmeye devam ediyor.

Öyle ki Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS lisans düzeyine giren öğrencilerin yüz binlercesinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İİBF mezunu ve öğrencisi olduğu söylenmektedir. İİBF mezunu adaylar devletten kadro istiyor. Peki İİBF mezunları için devlet memur alımı ilanı yayımlayacak mı?

İİBF KAMUDA KADRO İSTİYOR!

Şu anda ülkemizde yüz binlerce İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İİBF mezunu aday bulunmaktadır. BU adayların büyük bir bölümü oldukça düşük maaşlara asgari ücret ile çalışmakta olup bir kısım adaylar da Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye hazırlanıp yüksek puanlar alarak atanmaya gayret etmektedir. Ancak henüz İİBF mezunları için yüklü miktarda memur alımı ilanı yayımlamadı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İİBF mezunu çok sayıda aday 24 Haziran 2018 erken seçimden sonra kamu kurumlarının İİBF için memur alımı ilanı yayımlamasını talep etmektedir. Bizlerde İşin Olsa ekibi olarak umut ediyoruz ki İİBF mezunlarının önünün açılması için çalışmalar yapılıyor ve kamuya atamalar gerçekleştirilir.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER