Ülkemizde tüm memur ve personellerin yeniden taramaları yapılmaya başlandı. Öyle ki her hangi bir yer ile bağlantısı olduğu tespit edilen, görevi kötüye kullandığı öğrenilen, emre itaatsizlik yaptığı öğrenilen, çeşitli cemaatler ile çıkar uğruna beraber olduğu tespit edilen ya da sahte diploma ile görev yapmakta olan çalışanların tamamı Kanun Hükmünde Kararnameler KHK ile görevden ihraç edildi ve bir bölümü tutuklanarak cezaevlerine sevk edildi.

Ancak KHK ile ihraç edilen personeller tek tek yeniden gözden geçiriliyor ve yanlış şikayet ya da bilgi sonucu ihraç edilen memur ile personeller yeniden görevlerine iade edilmeye devam ediliyor. Peki ihraç edildikten sonra göreve iade edilen memurların geriye dönük hakları ve maaşları ödenecek mi?

GERİYE DÖNÜK ÖDEME YAPILACAK MI?

İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız bazı görüşmeler neticesinde pek çok kişinin KHK ile görevine iade edilmesi soncunda yeniden göreve başladığını, her hangi bir problem yaşamadığı ve geriye dönük sosyal haklar ile mali haklarında ödendiğini öğrendik. Buna göre ihraç edilmiş ve görevine yeniden çağrılmış olan adayların açıkta beklediği süre boyunca alamadığı hakları görevine döndükten sonra alabildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim