Faaliyetlerine ara vermeden Türkiye'nin dört bir yanında devam etmekte olan İçişleri Bakanlığı aralıklarla açık bulduğu pozisyonlar için memur ve personel alımlarını gerçekleştirmektedir. Buna göre İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz hafta kamuoyuna performans programını sundu ve ilgili raporda memur alımına ilişkin detayları paylaştı.

İçişleri Bakanlığının 2018 yılına özel olarak sunmuş olduğu performans programında 2018 yılı memur alımı hakkında da bilgi verildi. Buna göre İçişleri Bakanlığı 2018 yılının başından sonuna kadar farklı pozisyonlar için toplam 3 bin 120 kişilik memur ve personel alımı gerçekleştirecektir. Peki hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak ve memur alımı ne zaman yapılacak?

ALINACAK TÜM POZİSYONLAR NELERDİR?

İçişleri Bakanlığı 2018 yılı içerisinde hangi kadrolar için memur ve personel alımı yapmayı planladığını duyurdu. Buna göre yine hangi pozisyonlar için alımların yapılacağı da öğrenildi. Yayımlanan programa göre İçişleri Bakanlığı 2018 yılında teknik hizmetler için 300 memur, genel idari hizmetler için 2 bin 200 memur, avukatlık hizmetleri için 20 memur, yardımcı hizmetler için 500 memur ve MİAH için 100 memur toplam ise 3 bin 120 (3120) memur alımı yapacağı görülmektedir. Maliye'nin onay vermesi ve ilanların yayımlanması ile sizlere bilgi vereceğiz.

MEMUR ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığının 3 bin 120 memur alımına ilişkin pozisyonlar ile diğer bilgiler yukarı bölümde verilmiştir. Peki memur alımı ne zaman yapılacak? Buna göre memur alımı ilanlarının yakın zamanda hazırlanarak kamuoyuna duyurulması beklenmekte olup büyük ihtimal ile alımlar kademe kademe yapılacak ve yakın zamanda tarih duyurusunun da yapılacağı ön görülüyor.

Alım İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim