Halk Bankası 2015 Yılında 1500 Personel Alacak

Halk bankası’nın 2015 yılı içerisinde 50 yeni şube açmayı planlıyor. Bu şubelerde ise 500 kişi istihdam edilecek.

Sabah gazetesine açıklama yapan Halk Bank Genel Müdürü 2015 yılında 50 yeni şube açılarak 1500 personel alınacağını duyurdu. 2014 yılında bu şekilde açıklama yapan banka, yaptığı açıklamadan 2 ay sonra personel alımı için sınav açmıştı. Halk bank sınavına girmek isteyen adayların şimdiden hazırlanmaya başlamasında yarar var. Çünkü Halk bank sınav tarihini çok yakın bir zamanda açıklıyor ve adaylar hazırlanmak için yeterli süreyi bulamayabiliyor.

Bildiğiniz üzere Halk Bank 150 şubeli bir katılım Bankası kurmaya hazırlanıyor. Halk Bankası Genel Müdürü Katılım Bankası’nın bu yılın 3. Çeyreğinde faaliyete geçeceğini de duyurdu. Gerekli izinler için başvuruların ve izinlerin tamamlandığını belirten Halk Bankası Genel Müdürü, Katılım Bankası şubelerinde binden fazla kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

Bu yıl %13 ve 15 arasında kar hedeflediklerini belirten Halk Bank Genel Müdürü kredilerde de % 16 ve 18 arası büyüme hedeflediklerini belirtti. Halk Bank Genel Müdürü aynı zamanda yıl içerisinde 50 yeni şube açarak 500 kişiyi daha istihdam edeceklerini belirtti. Halk Bank bu yıl öz kaynak karlılığını yüzde 20’nin üzerinde gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Halk Bankası’nın esnafa da bir müjdesi var. Halk Bank 2015 yılında kaybolmaya yüz tutan meslek gruplarına 1.5 milyar lira kredi vermeyi planlıyor. Yine bunların dışında kalacak olanlara da yüzde 50 faiz indirimli olmak üzere, bir yıla kadar yüzde 4, daha uzun vadelerde ise yüzde 5 faizle olmak üzere girişimcilere ve kaybolmaya yüz tutan meslek gruplarına kredi verilecek. Aynı zamanda Halk Bank 200 bin esnafa da 10 milyar TL kredi kullandırmayı planlıyor.

Editör: TE Bilisim