Türkiye'nin dört bir yanında bulunan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE bünyesindeki cezaevlerinde binlerce gardiyan yani infaz koruma memuru İKM personelleri görev yapmaktadır. Gardiyan personelleri mahkumlar ile ilgilenmekte, cezeevlerinin düzeninden sorumludur.

Türkiye geneli cezaevi sayısı yetersiz olduğu düşünüldüğünden dolayı yeni cezaevleri yapılmakta ve gardiyan infaz koruma memuru İKM sayısı da artırılmaya çalışılmaktadır. Bu bağlamda her sene Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE binlerce kişilik gardiyan infaz koruma memuru İKM alımı gerçekleştirmektedir. Peki gardiyan nasıl olunur? Gardiyan olma şartları nelerdir?

GARDİYAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE bünyesinde gardiyan olmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını doldurmuş olmak, en az lise mezunu olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve baraj puanını almış olmak (genellikle 70 ile üzeri belirlenir), 30 yaşını bitirmemiş olmak, erkeklerde 170 cm ve kadınlarda 160 cm'den kısa olmamak, boy kilo yeterli olmak, sağlığı çalışmaya uygun olmak şartları aranmakta olup Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE bünyesinde gardiyan infaz koruma memuru İKM pozisyonunda istihdam etmek isteyen adayların bu şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

GARDİYAN MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim