Bilindiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'cüler hain askeri darbe girişimine kalkıştı. Ancak halkın iradesi ile darbe girişimi engellendi. Çıkan Kanun Hükmünde Kararnameler ile yüz binlerce memur görevden uzaklaştırıldı ve yapılan incelemeler ile haklarında FETÖ ile alakası bulunan memurlar kamuda ihraç edildi. Yapılan açıklamalar ile atılan memur sayısı kadar memur alımları yapılacağı belirtilmektedir.

Atılan Memur Sayısı Kadar Memur Alınır Mı?

KHK kararları ile memurların görevlerine son verilirken atılan memur sayısı kadar yeni memur alımlarının da yapılacağı belirtilmekteydi. Peki atılanların yerine yeni memurlar alınacak mı?

Şu an için Olağanüstü Hal Durumu devam ediyor ve Kanun Hükmünde Kararnameler de bir yandan Resmi Gazete aracılığı ile kamuoyuna duyurulduğu gibi binlerce personelin görevine son verilmektedir.

KHK kararlarının sona ermesi meslekten uzaklaştırılanların süreçlerin tamamen bitmesi ve kadroların baştan sona kadar tekrar incelenmesi ile memur alımlarının daha hızlı şekilde yapılacağı düşünülmektedir.

İhtiyaç Duyurulan Kadrolar Dolduruluyor

Şu an için Bakanlıklar ve kamu kurumları acil ihtiyaçlarının bulunduğu kadroları Maliye Bakanlığına göndermekte ve onayını aldıktan sonra bu kadrolar için memur alımları yapmaktadır. Fakat önümüzde ki süreçlerde alımlar daha hızlı ve seri şekilde yapılabilir.
Editör: TE Bilisim