Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü yaptığı açıklamada 2 bin işçiyi alacaklarını belirtti. Yeni alınacak işçiler ile toplam işçi sayısı iki bine çıkacak ve projelerin artması ile bu rakamın daha da yükselmesi düşünülmektedir.

Eti Maden İşletmelerinde şuanda toplamda bin 460 kişiyi iş imkanı sağlanmıştır. Sürekli olarak yeni işçi alımları yapılmaktadır ancak yapılan son açıklamada iki bin işçiye birden iş imkanının sunulacağı belirtildi. Rakam oldukça büyük ve düşüncelere göre projelerin sayısı arttı.
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Recep Akgündüz yaptığı resmi açıklamasında bünyelerinde bin 460 kişiye iş imkanı sağladıklarını ve bu rakamı yakım zamanda ikiye katlayarak projelerin büyütüleceğini vurguladı. Özellikle Emet'in oldukça büyük bir proje olduğunu belirten Recep Akgündüz buraya büyük önem verdiklerini ve bölge halkının ekonomi ile sosyal anlamda refah seviyesinde yaşamaları için ellerinden geleni en iyi şekilde yaptıklarını belirtti.

Kütahya Valiliği ile İş Birliği Sağlandı

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü yaptığı bütün işleri izin ile yapmakta ve bazı projelerde Belediyeler ya da Valilikler ile birlik içinde çalışmaktadır. Özellikle bölge halkının güvenliği konusunda tedbir alınması gereken hususlar hakkında gerekli merciler yazılı olarak bilgilendirilmektedir. Emet Madeninde yapılan çalışmalarda çalışanların ve bölgede yaşayan halkın güvenliğini sağlamak için yol projeleri yapmaya çalışan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü sosyal sorumluluk projelerinde Emet projeleri için Kütahya Valiliği ile iş birliği yapmaktadır.