İçişleri Bakanlığı bünyesinde hizmetlerine devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü polis açığı için her sene on binlerce kişilik polis alımları gerçekleştirmektedir. Alımlar POMEM, PMYO ve PAEM kapsamında yapılmaktadır. Buna göre alımlarda en çok rağbet gören sınıf Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü POMEM aracılığı ile Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapılmaktadır. Peki en az lise mezunu PÖH alımı yapılacak mı? En az lise mezunu Polis Özel Harekat (PÖH) alımı ne zaman yapılacak. Konu hakkında sizlere bilgi veriyoruz.

LİSE MEZUNU PÖH ALINACAK MI?

POMEM başvuruları en az ön lisans seviyesine çekildi bu sebepten dolayı Polis Özel Harekat (PÖH) alımlarında özel bir durum çıkarılmazsa alımlara en az önlisans seviyesinde ki öğrenciler başvurabilecektir. Fakat başvuru sayısının artırılması için 19. dönem POMEM alımları gibi PÖH alımlarında lise mezunu adaylara izin verilebilir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Peki Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat (PÖH) alımları ne zaman yapılacak? Henüz PÖH tarihi hakkında bilgi bulunmuyor olsa da büyük ihtimal ile yeni dönem alımları 2018 yılınına kalacak. Şu anda POMEM'de doluluk oranı mevcut ve 21. dönem POMEM eğitimleri devam ederken yeni polis alımları gerçekleştirilebilir. PÖH alımı tarihi duyurulduğunda sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Bildirim Almak İçin: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim