Emniyet Genel Müdürlüğünde uzun yıllar önce bulunan bekçi kadrosu bilindiği üzere kaldırılmıştı. Ancak ihtiyaçların olduğunun anlaşılması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi kadrosunu tekrar açtı ve en az lise mezunu bekçi alımlarnı yapmaya başladı.

Buna göre geçtiğimiz sene yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile toplam 14 bin 500 kişilik bekçi kadrosu ihdas edildi. Fakat Valilikler tarafından yayımlanan ilanlar ile sadece 7 bin kişilik bekçi alımı yapıldı. Yani 7 bin 500 kişilik bekçi alımı gerçekleştirilmedi. Bu sebepten dolayı kalan bekçi alımlarının bu sene yapılacağı tahmin ediliyor. Peki en az lise mezunu bekçi alımları ne zaman yapılacak?

BEKÇİ ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu sene yurt geneli ihtiyacın olduğu düşünülen kadrolar için toplam 7 bin 500 kişilik bekçi alımı yapılması beklenmektedir. Peki Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin 500 bekçi alımı ne zaman yapılacak? Şu an için halen Valiliklerden ya da Emniyet Genel Müdürlüğünden tarih hakkında her hangi bir duyuru gelmedi.

İşin Olsa ekibi olarak bekçi alımları için tüm duyuruları takip etmeye özen gösteriyoruz fakat alımlar henüz geçtiğimiz senenin sonuna doğru yapıldığı için yakın dönemde bekçi ilanlarının yayımlanması beklenmiyor. Önümüzdeki aylar içerisinden itibaren bekçi ilanlarının kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim