EGM yani Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine ve Polis Meslek Yüksekokuluna toplamda 2 bin 500 adet polis alımı yapacağını duyurdu.

EGM tarafından verilen bilgiye göre 2016 ve 2017 yıllarında EGM ve Polis Meslek Yüksekokullarına 2 bin 500 adet personel alımı gerçekleştirilecek. Bu personellerin toplamı 2500 adet olup aynı zamanda 2 bin 250 adeti erkek geri kalan 250 tanesi bayan olacak. Bu duyuruya ilişkin bilgiler ve detaylar için aynı zamanda ön başvurular için www.pa.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu iş ilanına başvuru yapmış olan kişilerin kesinlikle lise veya dengi olması gerekmektedir. 18 yaşını tamamlayan bireylerin başvuru yapması aynı zamanda 26 yaşından kesinlikle gün almamış olmamaları gerekmektedir. Sene içerisinde yapılan YGS sınavından en az 270 puan almaları gerekmektedir. Bu puan türü YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5, YGS 6 olabilir. Eğer şehit veya malülü emekliyseniz bu kişilerin çocukları belirtilen sınav içerisinde herhangi bir puanlama türünden en az 150 puan alması gerekmektedir.

Yapılacak olan alımda tüm ihtiyaçlar EGM tarafından karşılanacak ve bu süre sonunda eğer polis olmayı kazanan olursa EGM'nin bünyesine direkmen alımı gerçekleştirileceği söylendi. Sınava ilişkin bilgiler, detaylar ve ön tercihler hakkında bilgi almak için EGM'nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.