Emniyet Genel Müdürlüğü Bin Komiser Yardımcısı Alacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Emniyete bin komiser yardımcısı alınacak. Yapılacak alımlarda 950 erkek ve 50 kadın olmak üzere toplam bin kişi alıma tabi olacak. İşte ayrıntılar…

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Mensuplarına Yönelik Komiser Yardımcılığı Sınavı Düzenlneceği belirtildi. Yapılacak sınavla 1000 komiser yardımcısı öğrenci adayı alımı yapılacak. Bin adaydan 50’si kadın olurken 950’si ise erkek aday olacak. Bu sınava meslekte 2 yılını dolduran ve kırkbeş yaşından gün almamış lisans mezunu polis memurları baş polis memurları katılabilecek. arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden başvuru yapacak olan adayların ön başvuruları 21 Eylül - 1 Ekim 2015 tarihleri arasında alınacak.

Komiser Yardımcılığı öğrenci alımına başvuru yapmak isteyen adayların taşıması gereken şartlar ise şu şekilde;

-Adaylar en az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmalıdır.

- Adayların sınava başvuru yaptıkları tarih itibari ile meslekte fiilen iki yılını doldurmuş olmaları gerekir.

-Adayların sınavın yapıldığı tarih olan 31 Aralık günü itibari ile 45 yaşından gün almamış olmaları gerekir;

-Adayların son iki performans değerlendirme puanının iyi veya çok iyi olması gerekir.

-Başvuru yapacak adayın hakkında başvuru yaptığı sırada memuriyetten ve meslekten çıkarılma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmaması gerekir.

-Adayların son iki yıl içerisinde kısa süreli durdurma ve meslek hayatı boyunca da uzun süreli durdurma cezası almamış olması gerekir;

Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinde konuya ilişkin diğer açıklamalar bulunmaktadır. Adaylar buradan takip edebilir.  

Editör: TE Bilisim