Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı duyuruya göre adayları üzecek haber verdi. Polis Akademisinin son dakika itibari ile yaptığı duyuruya göre 10 bin Özel harekat Polisi alımı başvuruları yine ertelendi. Geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruya göre teknik sebeplerden dolayı 17 Ekim 2016 tarihine ertelenene başvurular bu sefer tekrar teknik sebeplerden dolayı belirsiz bir tarihe ertelendi. Adaylar bu durumu çok üzülecek. 

Polis akademisinin yaptığı başvuru tarihleri ertelendi duyurusunu pekte yeterli bulmuyoruz. Çünkü adayların bir çoğunun özellikle beklediği askerlik sorunu ve yaş sorunu gibi kısıtlamarın değerlendirilmesi beklenirken yapılan açıklamada bu konuda herhangi bir bilgi verilmemiş.


Polis akademisindeki bu teknik sorunun kaynağı nedir ve süre bu sefer neden belirtilmedi. Adaylar es kısa zamanda açıklama beklemektedir. 19. Dönem POMEM başvuruları kamsamında şartlar arasında 36 ay askerlik şartı bulunuyor. En son yapılan duyuruda askerliğini yapmış olan adaylar alınacaktır şartı adayların yüzü güldürmüştü.  Fakat bilindiği üzere Olağan üstü (OHAL) kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun ek 24. Maddesine özel harekat branşında alınacak polisler için askerlik süresinden 36 ay geçmemiş şartı eklenmişti. Bu durum da adayları oldukça zorlayan bir kriter olduğundan birçok kişi daha başvuramadan elenmek durumundular. Ayrıca lisans mezunları içinde yaş şartı esnetilmesi beklenmedtedir. Umarızki gelecek en kısa süredeki açıklamada 36 ay askerlik şartı ve yaş şartı değişikliği olur. Oluşan teknik sorunlar adayları sevidirir.