Bakanlar Kurulu bugün Kurban Bayramı tatili için görüştü. Yapılan toplantıda Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı, 28 Ağustos ile 29 Ağustos'un tüm gün idari izinli sayılıp sayılmayacağı görüşüldüğü gibi yine emeklinin maaşı konusunda da karara varıldı.

Buna göre Kurban Bayramı tatili 26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak ve 4 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek. Maaşları 1 Eylül - 5 Eylül tarihleri arasında yatan emeklilerin ise maaşlarının ne zaman yatacağı konusunda açıklama geldi. Peki maaşlar ne zaman yatırılacak.

MAAŞLAR ÖNCE YATIRILACAK

Emekli sandığı kapsamında emekli olan, dul aylığı, yetim aylığı, şehit yakını ve gazi yakını maaşları bilindiği üzere her ayın 1'i ila 5'i arasında yatırılmaktadır. Bu kişilerin maaşları 1 Eylül - 5 Eylül resmi tatil günlerine denk geldiği için maaşların önce bir tarihe çekilmesi uygun bulundu.

Buna göre maaşlarını 1,2 ve 3 Eylül 2017 tarihinde alacak olan emekli sandığı emeklisi, dul aylığı, yetim aylığı, şehit yakını ve gazi yakını aylığı alanlar maaşlarını 28 Ağustos 2017 tarihinde ve maaşlarını 4 Eylül - 5 Eylül tarihlerinde alacaklar ise 29 Ağustos 2017 tarihinde alabilecek.

Bakanlar Kurulu tarafından yapılan görüşmelerde şu anlık bu konuların konuşulduğu belirtilmektedir. İlerleyen bölümlerde daha fazla açıklama gelirse İşin Olsa aracılığı ile tüm açıklamaları ve detayları öğrenebileceksiniz.

DİĞER HABERLERİ BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim