İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile çok sayıda polis öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir. Alımların bir bölümü POMEM ve diğer bölümleri ise PMYO ile PAEM kapsamında yapılmaktadır. Buna göre EGM alımlarında en çok rağbet gören kadrolardan bir tanesi PÖH sınıfıdır.

Zor eğitimleri bulunan ve genel olarak büyük şehirlerde ya da Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapmakta olan Polis Özel Harekat (PÖH) personelleri POMEM eğitim kurumunda eğitilmektedir. Peki PÖ alımları yapılacak mı? PÖH alımlarında aranacak şartlar nedir?

PÖH ALIMLARI YAPILACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat (PÖH) öğrencisi alımlarına devam edecek ancak alımların net olarak hangi tarih de yapılacağı bilinmemektedir. En son alımlar 19. dönem POMEM kapsamında yapıldı ve bundan sonra yapılan 20 ile 21. dönem POMEM alımları normal polis memuru sınıfında yapıldı. Bundan sonra yapılacak olan 22. dönem POMEM alımlarının büyük ihtimal ile PÖH sınıfı için yapılacağı tahmin ediliyor ancak alımların 2018 yılından sonra yapılması beklenmektedir. Peki PÖH alımlarında aranacak şartlar nedir?

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Silah taşımaya sorunu olmamak
En az lise mezunu olmak (Eğitim şartı ÖN LİSANS yapılabilir.)
Boy - kilo orantılı olmamak
Alkol yada uyuşturucu bağımlısı olmamak

Yukarıda bazı şartlar verilmiş olup EGM tarafında PÖH alımı ilanı yayımlandığında sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ