Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda normal polis ve Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için öğrenci alımları yapılmaktadır. Bu alımlar için ilanlar genel olarak Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile hazırlanmakta ve kamuoyuna resmi internet sitesinde yer almakta olan duyurular bölümü aracılığı ile yayımlanmaktadır. En son Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için 19. dönem POMEM kapsamında yapıldı ve bir daha alımlar yapılmadı.

Türkiye geneli yüz binlerce aday EGM'nin yeni dönem Polis Özel Harekat (PÖH) alımlarının ne zaman yapılacağı sorusunun yanıtlanmasını talep etmektedir. Bizlerde İşin Olsa ekibi olarak adayların seslerini duyurmak için bu içerikleri üretmekteyiz. Peki EGM Polis Özel Harekat (PÖH) alımları ne zaman yapılacak? Tarih belli oldu mu?

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Polis Özel Harekat (PÖH) alımları bilindiği üzere belirli eğitimlerden geçirilerek yapılmakta olup genel olarak alımlar POMEM kapsamında yapılmaktadır. 19. dönem POMEM alımı PÖH sınıfı için yapılmış ve 20. dönem ile 21. dönem alımları ise normal polis sınıfı için yapılmıştı. Şimdi adaylar gözlerini 22. dönem POMEM'e çevirdi ve yeni dönem alımlarının 22. dönem POMEM ile yapılabileceğini tahmin etmektedir.

Henüz yeni dönem Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için polis alımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor fakat yeni dönem POMEM alımlarının en erken 3 - 4 ay sonra yapılacağı tahmin edildiği için PÖH alımlarının da önümüzde ki ilk 6 aylık süreç içerisinde yapılabileceği düşünülmektedir.

DİĞER KAMU ve POLİS HABERLERİNİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim