Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından öğrenci alımı ilanı hazırlanmakta ve kamuoyuna konu hakkında duyuru yapılmaktadır. EGM'nin özel sınıflarından bir tanesi olan ve seçkin öğrencileri bulunan Polis Özel Harekat (PÖH) sınıf için aralıklarla POMEM'e öğrenci alımı gerçekleştirilmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat (PÖH) alımı Polis Akademisi Başkanlığının ilan yayımlanması ile gerçekleştirilmekte olup adaylar POMEM'de eğitilmektedir. Peki PÖH alımı ne zaman yapılacak? Tarih olarak konu hakkında duyuru yapıldı mı?

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Polis Özel Harekat (PÖH) alımları Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Şu an için her hangi bir tarih belli değil ancak en erken alım 19. dönem POMEM'de yapıldı. 20 ve 21. dönem POMEM alımları normal polis sınıfı için yapıldı. 22. dönem POMEM alımlarının PÖH sınıfı için yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor fakat 2 dönemdir normal polis alımı yapıldığı için bir sonraki dönem de PÖH alımı gerçekleştirilebilir. Buna göre PÖH alımının 2017 yılı içerisinde yapılması beklenmemekte olup 2018 yılı bahar ayları daha baskın durmaktadır.

PÖH ALIMI ARANACAK ŞARTLAR NEDİR

 Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Boy - kilo uyumlu olmak, Sağlık sorunu bulunmuyor olmak, En az lise mezunu olmak (En az ön lisans olabilir), Bayanlara kadronun ayrılması, Yaş şartının esnetilmesi, KPSS ve askerlik şartının aranmamasıdır.

Yukarıda aranması beklenen ve aranması istenen nitelikler belirtilmiştir. Başvuru ve ilan bilgileri yayımlandığında sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim