İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı ve ülkemizde iç güvenlikten sorumlu olarak bilinen Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı açık pozisyonları için personel alımları gerçekleştirmektedir.

Belirtilmiş olan üç kurumda çok sayıda personel bulunmakta olup yıl içerisinde yine ilk üç kurum on binlerce öğrenci alımı gerçekleştirmektedir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığının kaç personeli olduğu belirtildi.

PERSONEL SAYILARI DUYURULDU

Emniyet Genel Müdürlüğü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da Emniyet Genel Müdürlüğünün polis ve sivil memur pozisyonları için toplam 268 bin 173 olduğu duyuruldu.

Jandarma Genel Komutanlığı

İç güvenlik konusunda başarılı operasyonları ile sık sık gündeme gelen ve profesyonel orduya geçiş sürecinde her sene on binlerce askeri personel alımı gerçekleştirmekte olan Jandarma Genel Komutanlığının toplam 179 bin 93 personelinin olduğu belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı

Denizlerde ve boğazlarda sürekli devriye görevi atan, kaçakçılığın önüne geçmek, kaçak yolculukları önlemek ve yardım isteyenler için hemen operasyon düzenleyen Sahil Güvenlik Komutanlığının toplam 5 bin 453 personeli bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim