Emniyet Genel Müdürlüğünün şu anda Türkiye geneli binlerce bekçi personeli bulunmaktadır. Her ne kadar bu sınıf için geçtiğimiz yıllarda neredeyse kimse istihdam etmezken sonradan bekçi sınıfı tekrar çıkartıldı ve şu anda EGM bünyesinde on binlerce bekçi Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet göstermektedir. Peki bekçi görevleri nelerdir? Çarşı ve mahalle bekçisi ne iş yapar?

Emniyet Genel Müdürlüğünün sorumluluk alanlarının dört bir yanında bekçi personelleri görev yapmaktadır. Peki çarşı ve mahalle bekçisi görevleri nelerdir, bekçiler ne iş yapar? İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu konu hakkında bilgiler veriyoruz.

BEKÇİ GÖREVLERİ NELERDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğünün sorumluluğu olduğu yerlerde bekçi personelleri de görev yapmaktadır. Peki bekçi görevleri ve işleri nelerdir? Buna göre bekçiler görevlendirildikleri mahallelerden ya da çarşılardan sorumludur. Bu alanlarda her hangi bir olayın yaşanmaması için çalışmalar yürütmekte olaylara ilk müdahale etmekte ve taşkınlık çıkartanları bölgeden uzaklaştırması gerekmekte ya da kolluk kuvvetlerine haber vermesi gerekmektedir.

Bekçiler bölge halkının en az zarar görmesini sağlamakta olup Emniyet Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu koyu kahverengi elbisesi ile mahallelerde ya da çarşılarda devriyeler atmaktadır.

DİĞER MESLEK MAAŞ ve GÖREVLERİ BURADA

Editör: TE Bilisim