Emniyet Genel Müdürlüğüne bilindiği üzere 7 bin kişilik bekçi alımı yapması konusunda ilk talep Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iletilmiş daha sonra geçtiğimiz aylarda OHAL kapsamında yürürlüğe gien Kanun Hükmünde Kararnameler ile EGM'ye 7 bin kişilik bekçi kadrosu açılmıştı.

KHK kararı ile EGM'ye 7 bin bekçi kadrosu için izin verildi ve ilan yayımlanacak diye tahminlerde bulunuldu ancak beklendiği gibi bir türlü ilan yayımlanmadı. Peki EGM 7 bin bekçi alımı aranacak şartlar nedir. EGM 7 bin bekçi alımı ilanı yayımlandığında kimler başvuru yapabilecek.

ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

7 bin bekçi alımında yukarıda belirtilmiş olan şartların aranması beklenmektedir. Peki hangi iller için alım yapılacak.

ALIM YAPILACAK İLLER

İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Hatay ve Mersin için toplam 6 ile 7 bin kişilik bekçi alımının yapılması bekleniyor. Ancak illerde farklılıklar meydana gelebilir.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK

İlanın ne zaman yayımlanacağı hakkında henüz net bir bilgi yok ek olarak ilanın 6 il için yayımlanması bekleniyordu ancak üzerinden epey zaman geçtiği için illerde değişiklik yapılabilir ve Türkiye geneli ilan yayımlanır. Bu sene içerisinde alım ilanlarının yayımlanması beklenmektedir.

BEKÇİ MAAŞLARI, GÖREVLERİ, KIYAFETLERİ VE TÜM SORULAR

Editör: TE Bilisim