İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM her sene on binlerce polis öğrencisini Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine almakta ve eğitimlerine başlatmaktadır. Adaylar eğitim sonunda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olarak görev yapmaktadır. Buna göre önümüzdeki aylar içerisinde toplam 15 bin 500 polis alımı yapılacak. Adaylar resmi olarak ilanların yayımlanmasını bekliyor.

Geçtiğimiz gün Polis Akademisi Başkanlığı duyuru üstüne duyuru yayımladı ve toplam 15 bin 500 kişilik polis alımı yapılacağını duyurdu. Peki alımlar ne zaman yapılacak, hangi eğitim kurumu için kaç kişilik polis alımı yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

15 BİN 500 POLİS ALIMI DETAYLARI

Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan açıklama ile lise mezunu 2 bin 500 Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO, ön lisans ve lisans mezunu 10 bin Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve lisans mezunu 3 bin Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM'e olmak üzere toplam 15 bin 500 polis alımı yapılacağı belirtildi. Peki resmi olarak ilanlar hangi tarihte yayımlanacak?

Polis Akademisi Başkanlığı lise mezunu Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM için ise lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra resmi ilanların kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim