Olağanüstü Hal ilanı dolayısı ile aralıklarla Kanun Hükmünde Kararnameler yayımlanmaktadır. KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarına pozisyonlar ihdas edilmektedir ve bu pozisyonlar için kamu kurumlarına personel alımı hakkı verilmektedir.

Geçtiğimiz aylarda yayımlanan KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin kişilik bekçi alımı kadrosu ihdas edildi. Yine geçtiğimiz haftalarda yayımlanan KHK ile EGM'ye 7 bin 500 kişilik bekçi kadrosu daha ihdas edildi. Buna göre EGM'nin toplam 14 bin 500 kişilik bekçi alımı yapması bekleniyor. Peki aranacak şartlar nedir, ne zaman alım yapılacak.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Emniyet Genel Müdürlüğüne bekçi kadrosu için toplam 14 bin 500 kişilik kadro ihdas edildi ancak halen alımların ne zaman yapılacağına dair bir açıklama gelmedi. Emniyet Genel Müdürlüğümüz ya da İçişleri Bakanlığımızdan en yakın zamanda açıklama yapılacağını temenni etmekteyiz.

ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

Yukarıda belirtilen şartlar bekçi kadrosu için aranacaktır. Ancak aranacak şartlarda bulunan lise mezunu şartı kaldırılabilir. Önlisans ve lisans mezunu adaylarda başvuru yapmak istediği için mezuniyetin en az lise olarak aranmasını talep etmektedir.

TÜM ALIMLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim