Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından birkaç gün içerisinde 21. dönem POMEM'e 13 bin kişilik polis alımı için müracaatlar başlatılacak. Dün Polis Akademisi Başkanlığı resmi bir bildiri yayımladı ve aranacak şartlar ile başvuru tarihlerini duyurdu.

Polis Akademisi Başkanlığınca yeni yapılan duyuruda 13 bin polis alımında ne gibi şartların arandığı belirtildi. Buna göre KPSS şartının da aranacağı öğrenildi. Ancak adaylar KPSS şartı esnetilsin istiyor. Peki detaylar nedir?

ADAYLARIN İSTEKLERİ

  • Lisans Mezunları

Lisans mezunlarının büyük bir bölümü Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartının aranmamasını talep etmektedir. Buna göre adaylar KPSS'ye çalışmadıklarını ve düşük puan aldıklarını ifade etmektedir.

  • Önlisans Mezunları

Bunda önce ki dönemde önlisans mezunları POMEM aracılığı ile polis alımına başvuru yapamamaktaydı Bu sebepten dolayı çokça önlisans mezunu lise seviyesinde KPSS sınavına girdi ancak POMEM önlisans kapısı açılınca adaylar adeta şok oldu.

Buna göre Türkiye geneli binlerce önlisans mezunu lise KPSS'sine girdiğini ve bu sebepten dolayı önlisans mezunlarına sadece bu senelik tolerans gösterilerek lise KPSS puanı ile başvuru yapabilme hakkı verilsin istiyor. En kötü olarak Polis Akademisi Başkanlığı önlisans mezunu olup da lise KPSS'sine girenlerin KPSS'den 60 puan aranacaksa bu adaylarda 65 ya da 70 KPSS puan şartı arayabilir.

BAŞVURU TARİHLERİ İÇİN BURAYA BAKINIZ
ARANACAK ŞARTLARI ÖĞRENMEK İÇİN BURADAN BİLGİ ALINIZ

Editör: TE Bilisim