Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilan ile Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'de eğitilmek üzere 13 bin kişilik polis alımı yapılacağı duyuruldu. Buna göre adaylar halen müracaatlarını gerçekleştirebilmektedir.

Sosyal medya aracılığı ile seslerini duyurmak isteyen ve İşin Olsa ekibine ulaşan çok sayıda lisans ile önlisans mezunu KPSS puanları hakkında taleplerini iletmeye devam ediyor. Peki bu adaylar ne istiyor puanların kaça kadar düşürülmesini talep ediyor.

ŞARTLAR ESNETİLSİN TALEBİ

Lisans Mezunu

Lisans mezunu adayların POMEM'e müracaat edebilmesi için kendi düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'den en az 60 ve üzeri puan alması gerekmektedir. Fakat pek çok aday KPSS'ye çalışmadığını ve puanların 50'ye düşürülmesi ya da kaldırılmasını talep etmektedir.

Önlisans Mezunu

Önlisans mezunu adaylarda ise durum çok farklıdır. Buna göre bazı adaylar bir sefere mahsus olmak üzere ortaöğretim KPSS'sinin de geçerli olmasını istiyor. Çünkü pek çok adaylar önlisans POMEM'e başvuramadığı için lise düzeyinden KPSS'ye girdi fakat önlisansa POMEM kapısı açılınca bu adayların mağduriyeti ortaya çıktı. Yine normal önlisans mezunları da KPSS 70 aranmakta olan puanın 60 puana düşürülmesini talep etmektedir. Başvuru kılavuzunu aşağıdaki link aracılığı ile görebilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZUNU BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ