Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Memur ilanları kamu kurumlarınca hazırlanarak kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı sözleşmeli personel alımı bölümünden duyurulmaktadır. Sağlık Bakanlığının merak ile beklenen ilanı Devlet sitesinde de duyuruldu. Kamuya 18 bin memur alımı yapılacağı öğrenildi. Peki 18 bin memur alımına ilişkin detaylar nedir, başvurular hangi tarihte ve ne zaman yapılacak?

18 BİN MEMUR ATAMASI DETAYLARI

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuru da Sağlık Bakanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 18 bin sözleşmeli memur alımı yapacağı öğrenildi. Buna göre daha önceki günlerde branşlara göre kadro dağılımı açıklanmıştı. Kadro dağılımını öğrenmek istiyorsanız hemen aşağıdaki linkleri takip edebilirsiniz.

Buna göre DPB'de Sağlık Bakanlığının KPSS 2018/5 ataması ile 18 bin memur alımı yapacağı duyuruldu. Alım ilanına başvuruların henüz başlamadığı ve başvuruların 4 Haziran 2018 - 11 Haziran 2018 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi ÖSYM AİS aracılığı ile yapılacağı belirtildi. Nitelik kodları, hangi mezuniyet grubu için kaç kişilik kontenjanın ayrıldığı gibi detaylar açıklanmıştı. Tercih kılavuzu hakkında bilgi almak istiyorsanız hemen aşağıdaki linki takip ederek detayları öğrenebilirsiniz.

18 BİN MEMUR ALIMI TERCİH KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim