Bilindiği üzere her sene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca şehit yakını, gazi ve gazi yakını araştırmaları yapılır. Hak sahibi olduğu tespit edilen adaylara memur ve personel olarak kamuda istihdam fırsatı vermek için kura çekilişleri yapılmaktadır.

Bu sene Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile 559 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ataması beklenmekteydi. Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile atama kurası yapıldı ve şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamaları yapıldı. Kamuya toplam 559 memur personel alımı yapılmış oldu.

HANGİ KADROLARA ATAMA YAPILDI

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yapılan atama kurasında toplam 559 şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamaları yapıldı. Peki hangi kadrolar için toplam 559 kişilik memur personel ataması yapıldı.

287’ si öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar esas alınarak öğretmen, hemşire, mühendis, tekniker, teknisyen, çocuk eğiticisi gibi memur kadrolarına yerleştirilirken diğer personeller ise 270 kişi hizmetli kadrolarına, 2 kişi ise işçi kadrolarına atanmış oldu.

Yukarıda belirtilmiş olan pozisyonlar için toplam Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile 559 kişilik memur personel ataması yapıldı.
Editör: TE Bilisim