Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş katıldığı İmam Hatip programında 40 Bin öğretmene ihtiyaç duyulduğuna ve bu liseleri bitiren öğrencilerin önlerinin açık olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı yetki ile her sene yaklaşık 60 Bin'e yakın öğretmen adayını kadrolu ya da stajyer olarak öğretmek yapmaktadır. Tabi hala pek çok alanda açık olsa da Bakanlık bütün açıkları bir anda doldurmuyor. Çünkü bunların uzun yıllara bölünmesi ve yeni mezunlarında iş imkanı bulmaları gerekmektedir. Kontenjanların doluluk oranı artmaya devam ediyor. Ancak her sene binlerce öğretmen de emekli oluyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının da sayısının artması ile birlikte öğretmen ihtiyacı duyulmaya devam ediyor.
Bilindiği üzere ülkemizde İmam Hatip lisesinin sayısı oldukça azdı. Üniversitelerde ise İmam Hatip ile alaklı bölümlerin sayısı neredeyse yok denecek kadardı. Ancak hükümet ile Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar ile eğitimde din'ede ağırlık verilmeye başlandı ve İmam Hatip Liselerinin sayısı kat ve kat arttı. Üniversitelerde de aynı düzeyde bölümlerin sayısı oldukça açıldı. Bu bölümlerin önü şuanda açık durumda ancak bazı gençler yakın zamanda kapanabileceğini belirtiyordu. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş'dan konu ile alakalı bir açıklama geldi. Katıldığı programda Milli Eğitim Bakanlığının 40 Bin öğretmen alması gerektiğini ve 100 akademisyen'de üniversitelerde çalışabileceği belirtildi. Yani İmam Hatip ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği gibi bölümlerin önünün kapanmayacağı belirtilmiş oldu
Editör: TE Bilisim