Diyanet İşleri Başkanlığı 736 Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz Alımı Yapacak
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımı yapılacak dendi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımına ilişkin tüm soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.
 
Uzun zamandır beklenen Diyanet İşleri Başkanlığı Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımı için yapılacak olan sınava ilişkin açıklama yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımı yapacağını duyurdu. Taşra teşkilatında Diyanet İşleri Başkanlığı İstihdamı eksik olan Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz istihdamını tamamlamak adına alımlar gerçekleştirecek.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında (ağırlıklı olarak Aile İrşat Bürolarında istihdam edilmek üzere) Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımı yapacağını duyurdu. Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımını duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı, alımlarda istenecek genel şart ve nitelikleri açıkladı buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımına başvuru yapacak adayların atamaları tahsil durumları, sınıfı, unvanı, kadro derecesi ve sayısı belirtilen vaiz kadrolarına yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre yapılacak. Peki Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımı ilanına başvuru yapacak adayların genel şartlarında ne gibi özellikler aranacak?
 
Diyanet İşleri Başkanlığınca açıklanan Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımı ilişkin kadrolara başvuru yapacak adaylardan istenecek olan genel şarlar içinde hangi okulk mezun olma şartı aranıyor. Bayanlar Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımı ilişkin kadrolara başvuru yapabilecekler mi? Başvurulardan önce Başkanlıkta çalışma şart var mı? Memuriyette adaylığı kalkmış olma şart aranacak mı?
 
Kimler Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımına başvuru yapamayacak? Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alım sınavı ne zaman nasıl yapılacak? Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımı sınavına başvurular direk mi yoksa elektronik ortamda mı yapılacak. Yurt dışından Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz sınavına başvuru yapılacak mı? Özürlü vatandaşlar Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz alımı sınavına başvuru yapacaklar mı? Başvuru için ne gibi belgeler gerekli olacak? Naklen Murakıp ve Naklen Vaiz sınavı nerede yapılacak? Sınav sırasında Sınav giriş belgesi ile özel kimlik belgesi istenecek mi? Sınav puan başarısı kaç puan üzerinden hesaplanacak. Atama işlemleri nasıl yapılacak? İşte bu soruların cevaplarını aşağıda verdiğimiz linklerden indirebilir ve daha geniş bilgi sahibi olabilirsiniz.
 
Editör: TE Bilisim