Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan Diyanet İşleri Başkanlığı açık pozisyonlar için sürekli olarak personel alımı gerçekleştirmeye devam etmektedir. Bu sene alımların ne zaman yapılacağı merak ile beklenirken sonunda müjdeli haber geldi.

Geçtiğimiz gün Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan ilan ile Diyanet İşleri Başkanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 415 sözleşmeli imam - hatip personeli alımı yapacağı öğrenildi. Peki kimler müracaat edebilir. Şartlar ve detaylar nedir?

ARANAN ŞARTLAR

Bunda göre Diyanet İşleri Başkanlığının 415 kişilik sözleşmeli imam hatip personeli alımına başvuru yapacak olan adayların başvuru yapmak için ilgili lise, önlisans ve lisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Yine adayın 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci bentlerinde belirtilen şartları taşımak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşıması da gerekmektedir.

BAŞVURULAR

Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların sözleşmeli imam hatip personeli alımına başvuru yapmak için öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi gerekmekte ve toplam da 50 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir. Başvurular yarın başlıyor ve 28 Nisan 2017 tarihi itibari ile sona erecek. Daha detaylı bilgi almak için adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekiyor.

İLAN, BAŞVURU VE DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim