Dışişleri Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere her sene memur alımı yapmaktadır. Alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arandığı gibi adaylar bazı yazılı ve sözlü mülakatlara tabii tutulmaktaydı. Pek çok kurumun KPSS şartı olmadan memur alımı yapacağı haberleri sosyal medya da hızla artarken Dışişleri Bakanlığından konu hakkında sevindirici bir haber geldi ve bundan sonra ki dönemlerde yapılacak olan memur alımlarında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmayacağı duyuruldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Müjdeli Haber

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan Plan ve Bütçe komisyonunda Dışişleri Bakanlığı hakkında açıklama yaptı. Görüşmelerin ardından memur alımları hakkında da önemli konulara değinen Bakan adaylara müjdeli haberi verdi.

Yurt dışında eğitiö gördüğü ancak Kamu Personeli Seçme Sınavından yüksek puan alamadığı için iyi konumlara gelemeyen adayların memur olabilmesi için Dışişleri Bakanlığında uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartının kaldırıldığını duyurdu.

Önünüzde ki günlerde yeni yönetmelikler hakkında bildiri yayımlanacağını belirten Bakan Mevlüt Çavuşoğlu bundan sonra ki dönemlerde alınacak olan adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmayacak. Bunun yerine adaylara sözlü ve yazılı sınavlar yapılacak ve adayın yabancı dil yeterliliğide kontrol edilecek. Söz konusu yönetmeliklerden başarılı olan adaylar Dışişleri Bakanlığı bünyesinde memur olarak atanacak.
Editör: TE Bilisim