Ülkemizdeki kamu kurumlarının bazıları atamalarını Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı ile gerçekleştirirken bazı kurumlar KPSS şartı aramamaktadır. Buna göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Dışişleri Bakanlığının memur ve personel atamasına ilişkin önemli bir duyuru yapıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapılan duyuruda bakanlığa yapılan atamalarda KPSS'nin kaldırıldığı ancak yerine dil sınavlarının getirildiği söylendi. Bilindiği üzere Dışişleri Bakanlığı ilanları yayımlandıkça İşin Olsa ekibi olarak bizlerde ilanları aralıklarla sizlere aktarmaya devam ediyoruz.

KPSS YERİNE DİL SINAVLARI YAPILIYOR!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapılan açıklama da yurt dışında okuyan gençlerin Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmediği ancak çok iyi derecede dil bildiği ve KPSS şartı olduğunda bu çocukların alınmadığı belirtildi. Bilindiği üzere Dışişleri Bakanlığı atamalarında dil oldukça önemli bir etkendir.

Dışişleri Bakanlığına yapılan atamalarda adaylardan her hangi bir Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı aranmamakta olup yerine adayın iyi derecede dil bilmesi istenmektedir. Dışişleri Bakanlığı kendi sınavını kendisi yapmakta ve adaylara hem yabancı dil hemde Türkçe sorular sorularak kişinin becerisi ölçülmektedir. Elde edilen sonuçlar kıyaslanarak sınava giren adaylar arasından en başarılı olanlar Dışişleri Bakanlığına atanmaktadır.

Editör: TE Bilisim