Bilindiği gibi hali hazırda tüm kamu kurumlarında memur ve personeller görevlerine devam etmekte olup açık pozisyonların doldurulması ve ihtiyaçların karşılanabilmesi için yeni personel alımları yapılmaya devam ediyor.

Ülkemizde çok sayıda kamu kurumu bulunmaktadır. Bu kurumlara geçmişten beri bilindiği üzere binlere personel alımı gerçekleştirilmektedir. Peki devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında toplam kaç memur personel istihdam ediyor. İşte bu sorunun yanıtı Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat verdi.

KAMUDA ÇALIŞAN PERSONEL SAYISI

Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat katıldığı programda kamuda istihdam etmekte olan toplam çalışan personel sayısını duyurdu. Buna göre; 2016 yılının son istatistik bilgilerine bakıldığında şu an kamuda toplam 3 milyon 341 bin personelin istihdam ettiği görülmektedir.

KAMUDA ÇALIŞAN MEMUR SAYISI

Yine Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat kamuda çalışan memur sayısını da belirterek istihdam eden 3 milyon 341 bin personelin tamamının memur olmadığı belirtterek ve 4'te 3'lük kısmının memur olduğu söyledi. Buna göre kamuda 2,5 milyon civarı memur olduğu söylenmektedir.

Bu verilerin yan sıra yine 16 bin hakim ve savcı olduğu kadrolu 250 bin askeri personelin olduğu ve 130 binde akademik kurumlarda çalışan personelin olduğu duyuruldu. Kamuda istihdam etmekte olan personel ve memur sayısı her geçen gün hızla artmaya devam ediyor.

DİĞER HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim