Devlet Kurumlarına Alınacak Memur Personeller Kasım 2015

Kamu Kurumları, Kasım 2015 İçin Planladığı En Az 5000 İstihdam İçin 20 Kurumdan İlan Yayınladı. İşçi, Memur ve Sözleşmeli Personel Olacak Şekilde Tüm Alım İlanları Aşağıda Yer Almaktadır.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı gelir uzman yardımcısı için ilan yayınladı. 1750 personel alımı hususunda düşünülen kuruma en az 4 yıllık lisans mezunları başvuru yapabilecektir. Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezun olacak personeller için geçerlidir. Başvuruları 30 Ekim 2015’te son bulmasının yanı sıra P35 türünden de 70 puan almak şart.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ön lisans mezunları arasından seçmek üzere sözleşmeli personel alımları hakkında ilan sunuldu. Elektrik, elektronik teknolojisi, mekatronik ve makine bölümlerinden mezun olanlar başvuru yapabilecektir. 2014’teki KPSS ’den en az 70 puan almakla beraber KPSS P93 puanı da almış olması gerekmektedir. 11 Kasım 2015’te de başvurular son bulacaktır.

Türkiye Radyo- Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü’ de personel alımı için ilan yayınladı. Alacağı 350 personel için bazılarında şart belirtmez iken bazılarında ise lise, önlisans ve lisans mezunları şartı bulunmaktadır. Bu şekilde KPSS’ den en az 50 puan alma şartı konuşmuştur. Son başvuru tarihi de 16 Kasım 2015 olarak belirlenmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 950 personel alımı için ilan yayınladı. KPSS (B) grubundan KPSSP3 ( P3 yani lisans mezunları için geçerli ) puan türü ile 60 ve üstü puanlarla başvuru yapılabilmektedir. Son başvuru tarihi olarak belirlenen 6 Kasım 2015 tarihine kadar başvurularınızı kurumun hizmet verdiği internet sitesinden de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Danıştay yayınladığı ilanda açıktan atama ile 15 personel alacağını açıklandı. KPSS’ den en az 60 puan ve üstü alan lisans, önlisans ve lise mezunları başvurularını yapabilecektir. Son tarih ise 4 Kasım 2015’ tir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ( SGK ) 380 personel alımı yapacağını yayınladı. Alacağı personelleri sözlü sınavla seçeceğini belirtmesinin yanı sıra 190 adayın KPSSP111 türünden ve üniversitelerin matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden alınacağı yayınlanmıştır. Diğer 190 adayın ise KPSSP113 türünden olmak üzere hukuk, siyasi bilimler, iktisadi ve idari bilimler, işletme, iktisat, yüksekokul ve yahut bölümlerinden mezun olanlar, her iki seçenekten de 4 katı olacak şekilde toplamda 1520 kişi için sözlü sınav yapılacaktır. Başvuru için son tarih 6 Kasım 2015 olarak belirlenmiştir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 10 adet personel alınacağını belirtti. Gümrük ve ticaret müfettişi almayı düşünen bakanlık, hukuk, iktisat, siyasi bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültesi gibi en az dört yıllık eğitim veren üniversite mezunu olmayı şartlar koydu. KPSSP5 veya KPSSP51 türlerinin birisinden en az 80 puan almak üzere 5 Kasım 2015 tarihine kadar başvurular yapılabilecektir.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı KPSS ve yabancı dil şartı olmak üzere 11 tane uzman yardımcısı alacağını belirtmiştir. Başvuruları 11 Kasım 2015 tarihinde son bulacağı gibi hukuk, iktisadi ve idari bilimler (maliye, kamu yönetimi, işletme, uluslararası ilişkiler,iktisat, siyaset bilimi bölümleri) siyasal bilgiler veya iletişim fakültesi mezunları başvuru yapabilecektir.

MSB Savunma Sanayii Müsteşarlığı 9 adet Savunma sanayii uzman yardımcısı alımı yapacaktır. En az 4 yıllık üniversite mezunlarını kabul etmekle beraber KPSS P1 türünden de 85 ve üzeri puanları kabul etmektedirler. Son tarih 9 Kasım 2015’tir.

Dışişleri Bakanlığı konsolos ve ihtisas memuru alacağına dair ilan yayınladı. 45 memur alması düşünülen bakanlığa, şartlar için üniversite mezunu olması isteniyor. İlan içerisinde istenilen KPSS puan türlerinden en az 80, bazı bölümlerde de 55 almış olmayı şart koşuyor. 6 Kasım 2015 tarihinde ise başvurular sona erecektir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu meslek personeli ve bankacılık uzman yardımcısı olmak üzere 70 aday alacak. İlanda belirtilen üniversite bölümlerinden mezun olmanın yanı sıra belirtilen puan türünden de KPSS 70 az az puan olarak şart koşuluyor. Başvurular 30 Ekim 2015’ te son bulacaktır.

Bakanlık Hazine Müsteşarlığı 65 personel alacağını duyurdu. KPSS en az 80 puan olacak şekilde ilanda yer alan ilgili üniversite bölümlerinden mezun olmanın yanı sıra İngilizce dili de bilmeleri istenmektedir. Son tarih te 30 Ekim 2015 olarak belirtilmiştir.

Maliye Bakanlığı sınavla vergi müfettişi yardımcısı alacağını duyurdu. 400 aday için istenilen şart hukuk, siyasal bilgiler, işletme, iktisat, iktisadi ve idari bilimler fakültesi gibi dört sene lisans eğitimi veren bölümlerden mezun olan adayların başvuru yapabileceğidir. Ayrıca KPSS en az 80 puan da almak şarttır. 13 Kasım 2015 son başvuru tarihidir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı almayı düşündüğü 160 iş müfettişi yardımcısı için KPSS’ den en az 75 puan ve üstü şart bulundurmaktadır. Alacağı adaylar için şart olarak, siyasal bilimler, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, idari bilimler, hukuk, iktisadi ve idari bilimler fakültesinden mezunlar istenmektedir. Ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği kadroları için de makine, inşaat, elektrik ve elektronik yüksek mühendisliğinden mezun olacak adaylar başvuru yapabilecektir. 26 Kasım 2015 tarihinde ise başvurular sona erecektir.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı başvuruları 6 Kasım 2015’te son bulacak şekilde 20 adet personel alacağını duyurmuştur.

Bunların yanında KTÜ lise ve lisans mezunlarından 16 Kasım 2015 tarihine kadar KPSS puanına göre 100 adet hemşire alımı yapacaktır.

Gazi Üniversitesi son başvuru tarihi olan 3 Kasım 2015 tarihine kadar lisans mezunu olacak şekilde 20 tane sağlık personeli alacaktır.

Düzce Üniversitesi 2 Kasım 2015 tarihine kadar lisans ve lise mezunlarından oluşacak şekilde toplamda 27 adet sözleşmeli hemşire alımı yapacaktır.

Son olarak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı KPSS şartı bulunmaksızın lise ve lisans mezunu olacak şekilde uzman çavuş ve sözleşmeli er alımı yapacağınız açıklamıştır. Son başvuru tarihi belirtilmemesinin yanında başvurular halen devam etmektedir.

Bunun yanında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da sözleşmeli er ve subay alımı yapacağı konusunda ilan yayınlamıştır.

Editör: TE Bilisim