Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan ilanda İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için toplam 700 bekçi alımı yapılacağı belirtilmiş ve başvurular 25 Şubat'ta sona ermişti. Binlerce adayın yoğun rağbet gösterdiği bekçi alımlarında bir müjdeli haber daha geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında 6 farklı il için 7 bin bekçi alımı talimatını verdi. Buna göre Türkiye geneli 6 farklı il için daha toplam 7 bin bekçi alımı yapılacak. Peki hangi iller için alımlar  yapılacak? Alımların ne zaman yapılacağına dair bir bilgi var mı?

Hangi İller İçin Alım Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 farklı ide 7 bin bekçi alımını müjdeledi. Peki hangi illerde alımlar yapılacak?

7 bin bekçi alımı ilk olarak İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay şehirlerinde başlayacak ve daha sonra yurt geneline yayılması bekleniyor. Şu anda kamu da 5 bin 392 bekçi olduğu öğrenildi.

Mart Ayında Atamalar Başlayabilir

Yukarıda ki illerden farklı olmak üzere Mart 2017'de Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak illeri için bekçi alımı atamaları da başlayabilir. Henüz bu alımlar için kimlerin başvuru yapabileceği bilinmiyor.

İstanbul için 700 bekçi alımında lise mezunu, İstanbul'da en az 1 yıl ikamet şartı ve askerlik yapma vb. gibi şartlar aranmaktaydı. Alım ilanları yayımlanınca sizleri bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim