Ülkemizde bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'nün askeri darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi ve hızlı, hızlı Kanun Hükmünde Kararnamelerin kamuoyuna sunulması ile Türkiye geneli yüz binlerce memur ve personel görevinden uzaklaştırıldı.

FETÖ ile bağlantısı bulunan ve çeşitli olaylarda parmağı bulunan kişiler mahkeme kararı ile tutuklandı. Buna göre açıklanan sayılarda yurt geneli on binlerce kişinin açığa a lındığı ve yüz binlerce kişinin görevinden uzaklaştırıldığı belirtilirken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar görevine iade edilen memur ve personel sayısını da açıkladı.

38 BİN KİŞİ GÖREVE BAŞLADI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'da yayımlanmakta olan bir gazeteye verdiği demeçte ülkemizde görevinden uzaklaştırılıp, incelemelerin ardından suçu bulunmayan 38 bin kamu görevlisinin yeniden görevine iade edildiği ve çalışmaya başladığını ifade etti.

Türkiye'de tutuklu gazeteci sayısının kaç olduğuna ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizde tutuklu gazetecinin hiç bulunmadığı ve çeşitli olaylara karıştırılarak adaletin önünde suçlu bulunan ve tutuklanan kişilerin gazeteci sayılmadığını belirtti. 

Buna göre görevinden uzaklaştırıldıktan sonra yapılan soruşturmaların ardından tekrar kamu görevine kaç kişinini iade edildiği öğrenilmiş oldu.

Editör: TE Bilisim