Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü her sene binlerce infaz koruma memuru alımı gerçekleştirmektedir. İmkanları iyi olduğu düşünüldüğünden binlerce adayın başvurduğu infaz koruma memuru pozisyonu için 19 Eylül 2016 tarihinde başvurular başladı. Son başvurunun 27 Eylül 2016 olarak duyurulduğu personel alım ilanlarının sonuçları yavaş yavaş açıklanmaya başladı. İnfaz koruma memuru olmak isteyen adaylar bilindiği gibi bulundukları ilin Adalet sarayına şahsen başvuru gerçekleştirdi. Alım sonuçlarının da adalet sayfası üzerinden yayımlanacağı biliniyordu. Gelen duyuru ile sonuçların il il açıklanmaya başlandığı öğrenildi.

Sonucu Nasıl Öğrenebilirim?

Eğer sizlerde Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün infaz koruma memuru alım ilanına başvurduysanız ve sonucunuzu öğrenmek istiyorsanız öncelikle başvuru yaptığınız ilin adalet sayfasına giriş yapmalısınız. Bulunduğunuz ilin adalet sayfasını bilmiyorsanız şu şekilde başvuruyu gerçekleştirebilirsiniz.

Ankara için; ankara.adalet.gov.tr
İzmir için; izmir.adalet.gov.tr
İstanbul için; istanbul.adalet.gov.tr


Yukarıda belirtiliği şekilde sizlerde başvuru yaptığınız ilin adalet sayfasına girebilirsiniz. Arama bölümüne önce şehrinizin adını daha sonra .adalet.gov.tr linkini yazıp arattıracaksınız. Bunu yaptığınızda karşınıza adliyenin sayfası gelecek ve orta bölümde bir duyuru alanı olacak. Duyuru alanında eğer Ceza ve Tevkifevleri sözleşmeli İnfaz Koruma Memuru alımı sonuçlandı vb. gibi bir yazı yazıyorsa yönergeleri takip ederek açıklanan sonuçları öğrenebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim