Çalışma Bakanlığı 400 Kişiye İş Sağlayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ülkemizdeki iş istihdamını karşılamak adına önemli imzalar attı. 400 gencimize istihdam sağlamak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeni bir protokol imzaladı. İmzalanan bu protokol 400 gencimize iş imkanı sağlayacak.

 

İşsizliğin azaltılmasın ve Nitelikli işgücünün geliştirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Muğla'da Ulusal İstihdam Stratejisi ve 10. Kalkınma Planı kapsamında, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve İş-Kur İl Müdürlüğü arasında Girişimcilik Eğitimi protokolü anlaşması yapıldı. İmza törenine İş-Kur Muğla Müdürü İlyas Sarıyerli ve Protokol MUTSO Başkanı Bülent Karakuş arasında imzalar gerçekleşti.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Muğla'da Ulusal İstihdam Stratejisi ve 10. Kalkınma Planı kapsamında, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve İş-Kur İl Müdürlüğü arasında yapılan bu girişimcilik ve eğitim protokolüne Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer, Muğla Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Milletvekili Nihat Öztürk ve yine Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci de katılım yaptı.

 

400 kişi kapsayan bu anlaşma ile birlikte günlük verilecek kurs süresince kursiyer olarak seçilenlere 20 TL ücret verilecek. Bu çalışma için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Muğla İş-Kur Müdürlüğü hesabına toplam 12 milyon TL kaynak aktardı. Bu kaynaktan sonra mart ayı içinde de yine 10 milyon TL daha aktarılacağı açıklandı.

Editör: TE Bilisim