Ülkemizde faaliyet göstermekte olan kamu kurumlarında bir milyona yakın taşeron işçi istihdam etmektedir. İlgili işçilerin kadroya alınması ve devlet güvencesi verilmesi için önemli çalışmalar sürdürülürken Başbakan Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Jülide Sarıeroğlu başta olmak üzere çok sayıda Bakan tarafından taşeron işçilere 2017 yılı bitmeden kadronun verileceğini duyurdu.

Buna göre taşerona devlet güvencesinin verilmesi için önemli çalışmalar yapılırken bu sene kesinlikle işçilere devlet güvencesinin verilmesi beklenmektedir. Taşerona kadro konusunun Türkiye Büyük Millet Meclisine 10 güne kadar sunulacağı söylenirken şimdi konu hakkında yeni bir duyuru daha yapıldı.

KAMUDA TAŞERON İŞÇİ KALMAYACAK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da kamuda taşeron işçinin kalmaması için çalışmalarının olduğu belirtildi. Buna göre henüz kesin olarak bir duruma varılmış değil ancak taşeron işçilerin devlet güvencesi alması ve bu statünü devlet kurumlarında kalmaması için adımların atıldığı öğrenildi.

Yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da henüz taşerona kadro konusunda çalışmaların sona ermediği bu sebepten dolayı her hangi bir yanlış anlaşılmanın olmaması için kesin açıklama yapmanın doğru olmadığı ifade edildi. Taşerona devlet güvencesi verilmesi konusunun meclise sunulmasından sonra kesin sonuca varılması beklenmektedir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim