Binlerce Ön Lisans Muhasebe Mezunu Kadro Bekliyor

KPSS sınavında başarılı olmuş 173 Nitelik kodu olan binlerce muhasebe ön lisans mezunları mağdur edliyor!

Eğer bu gün nasılsa ben farklı bölümdeyim yada nasılsa ben bir şekilde atanırım diye düşünüyorsanız, daha çok mağdur edileceğiz. Birileri ekmeğine bal kaymak sürüp kahvaltısını yaparken birileri gelecek kaygısı içerisinde yaşamak zorundaysa, bunun adalet neresinde?

Ön Lisans mezunlarıda bi yerlerde kadro alıp işinin başına geçmek onlarında hakkı. Mademki atama yapılamaycak bu Ön Lisans mezunları neden okudu? Neden okumak için emek harcayarak yıllarını verdi? Birilerinin bu duruma dur demeleri gerekiyor. Hükümetten bu konuda yardım istiyoruz. Adalet bölümü mezunları gibi Ön Lisans mezunlarıda atama bekliyor. Atama onlarında hakkı

Bilgisayar programcılığı, büro memuru, İşletme gibi bir çok bölümle aynı dersleri görmelerine rağmen kurumlar tarafından merkezi yerleştirmede gerektiği gibi tercih edilmiyorlar. Ancak Ön Lisans mezunları yetenekleri ile bir çok ihtiyaca çözüm getirebilir. Bunula birlikte kadro dağılımında ise bu bölümlerin kendi ayrı alımları olmasıyla birlikte bizim ortak olarak da kılavuzlarda yer almaları onlar için büyük dezavantaj! Atanmalarının önü kapanmış durumda. Önlisans muhasebe bölümü mezunlarının açıkta kalmasına sebep oluyor.

Bilinmelidir ki önlisans mezunları, bilgisayarlı muhasebe, bilgisayar kullanıcılığı, mali tablolar analizi, finans yönetim, İnsan kaynakları, maliyet muhasebesi, dönem sonu muhasebe, üretim yönetimi, bilgi ve belge yönetimi, evrak takibi ve arşivleme konusunda bir çok ders görmüş ve bu dersleri büyük başarılar ile vermişlerdir. Önlisans muhasebe mezunları, Kamu kurumlarında farklı pozisyonlarda görev yapacak ve bu görevleri en doru şekilde yerine getirece güce ve bilgiye sahip mezunlardır.

Önlisans mezunları; Memur, bilgisayar işletmeni muhsebeci, veznedar, anbar memuru, tahsildar pozisyonlarının gerektirdiği yeteneğe sahiptir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesi ve muhasebe ön lisansa daha fazla, ortaksız adaletli bir kadro dağılımı yapılmasını ve yapılacak memur taleplerinde 3173 Önlisans muhasebe bölümünün tercih edilmesini talep ediyorlar!

Editör: TE Bilisim