İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için atama gerçekleştirmekte olup Resmi Gazete aracılığı ile yapılan duyuruda farklı kadrolar için toplam bin 600 memur alımı yapılacağı belirtilmişti.

İşin Olsa ekibi olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün bin 600 memur alımı haberlerini sık sık gündeme getirdik ve ilanların ne zaman yayımlanacağı yönünde sorular sorduk. Peki alınacak pozisyonlar nedir ve alım ilanı ne zaman yayımlanacak, tarih hakkında bilgi var mı?

POZİSYONLAR NEDİR?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni bin 500 kişi, daire Başkanı iki kişi, şube müdürü 6 kişi, avukat 6 kişi,mühendis 10 kişi, tekniker 6 kişi, teknisyen 70 kişi olmak üzere Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün ilgili kadrolar için toplam bin 600 kişilik atamanın Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması beklenmektedir. Peki alım ilanı ne zaman yayımlanacak?

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bin 600 nüfus memuru alımları ne zaman yapılacak? Tarih hakkında henüz resmi olarak bir duyuru yok fakat atamaların yakın zaman içerisinde kademe kademe yapılması ön görülmekte olup bir bölümü alımların merkezi atamalar ile KPSS 2018/1 aracılığı ile yani 26 Haziran - 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında da yapılabileceği ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim