Faaliyetlerini sürdürmekte olan belediye başkanlıkları hazırlamış oldukları ilanları Devlet Personel Başkanlığı ve İŞKUR aracılığı ile kamuoyuna duyurarak personel alımları gerçekleştirmeye devam etmektedir. En çok rağbet görmekte olan kadro zabıta personelidir. Ancak zabıta personeli alımları bilindiği üzere bu şekilde gerçekleştirilmemektedir.

Merkezi yerleştirme atamalarının yapılacağı tarihlerde belediyeler Devlet Personel Başkanlığına alım yapacaklarını kadroları göndermektedir. DPB tarafından onaylanan kadrolar ÖSYM'ye gönderiliyor ve tercihler başlar. Kamuya zabıta alımları bu şekilde gerçekleştirilmektedir.

MERKEZİ ATAMA İLE YAPILACAK

Belediye Başkanlıkları zabıta alımlarını merkezi atamalar ile gerçekleştirmektedir. Kısaca bu sene zabıta alımlarının en erken merkezi yerleştirme atamalarının yapılması ile bekleniyor. Peki bu sene merkezi yerleştirme atamaları ne zaman yapılacak.

Merkezi yerleştirme atamaları 2017 yılında iki kez yapılmakta olup ilk atama 21 Haziran 2017 tarihinde yapılacak kısaca zabıta alımlarının da bu tarihte yapılması bekleniyor. Tercihler 21 Haziran'da başlayacak ve 3 Temmuz'da sona erecek olup adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı puanları ile başvuru yapmaktadır.

EN AZ LİSE MEZUNU

Belediye başkanlıkları zabıta alımlarında lise, önlisans ve lisans düzeyinde alımlar gerçekleştirmektedir. Bu sene yapılacak olan merkezi yerleştirme atamalarında yine lise, önlisans ve lisans düzeyinde zabıta alımları yapılması bekleniyor.

KAMU PERSONELİ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
MEMUR ATAMALARI TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim