Ülkemizde Kanun Hükmünde Kararnameler ile toplam 14 bin 500 kişilik bekçi alımının yapılacağı duyurulmuştu. Her ne kadar bu sayını 30 bine kadar yükseltileceğine dair yorumlar bulunsa da şu anda Türkiye geneli farklı iller binlerce kişilik bekçi alımları gerçekleştirmektedir.

Bekçi alımlarında adayların takılmış olduğu şart ikametgah şartıdır. İllerin Valilikleri aracılığı ile yayımlanan duyuru da adayın en az son bir senedir bekçi alımının yapıldığı ilde ikametgah etmesini istemektedir. Farklı ilde yaşayan kişiler ikametgah tutmadığı için müracaat edememektedir. Peki bekçi alımlarında ikametgah şartı esnetildi mi? İkametgah şartı aldırıldı mı?

İKAMETGAH ŞARTI KALDIRILDI MI?

Pek çok kamu haber sitesi ikametgah şartının kaldırıldığını varsaymaktadır. Ancak böyle bir durum söz konusu değildir. Sadece İzmir Valiliği eğitim, iş ya da sağlık vb. gibi zorunlu sebeplerden ikametgahını değiştirip son bir yıl içerisinde her hangi bir gün tekrar ikametgahını İzmir'e aldıranların bekçi alımlarına başvurabileceğini duyurmuştur. 

İKAMETGAH ŞARTI KALDIRILACAK MI?

İzmir Valiliğinden yayımlanan bu duyuru sonrasında özellikle sosyal medya aracılığı ile de çok sayıda yorumlar yapıldı ve habere rağbet geldi. Buna göre tüm Türkiye geneli bekçi alımlarında adaylar ikametgah şartının kaldırılmasını talep etmektedir. Henüz konu hakkında bilgi yok fakat daha çok aday içerisinden en iyilerini bulmak için duyuru yapılabilir ve ikametgah şartları kaldırılabilir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim