İl Valilikleri tarafından kamuoyuna aralıklarla bekçi alımı ilanları yayımlanmakta olup adaylar başvurularını gerçekleştirmekte ve tüm aşamaları geçtikten sonra sorumluluğu bulunduğu bölgede bekçi pozisyonunda istihdam etmektedir. Bekçilerin görevleri ve bekçilerin ne iş yaptığı hakkında bilgiyi buradaki haberden bulabilirsiniz.

Bekçi Görevleri ve Kıyafetleri Bu Haberimizde

2018 yılında da ortalama 7 bin 500 kişilik bekçi alımının yapılması beklenmektedir. Bilindiği üzere geçtiğimiz sene Kanun Hükmünde Kararnameler ile 14 bin 500 kişilik bekçi kadrosu ihdas edildi ve ortalama 7 bin kişilik bir bekçi alımı yapıldı. Geriye kalan 7 bin 500 kişilik bekçi alımının da en kısa sürede yapılmasını beklemekteyiz.

7 Bin 500 Bekçi Alımı Haberimiz Burada

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İl Valilikleri tarafından kamuoyuna duyurulan ilanlar da bilindiği üzere bekçi alımlarında aranmakta olan şartlar verilmektedir. Peki bekçi alımı başvuru şartları nelerdir, bekçi alımı aranacak nitelikler ve detayları nedir? En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olan, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olan, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, En az 167 cm boyunda olmak, Herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden ve kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Askerliğini yapmış olmak, 30 yaşından büyük olmamak ve Başvuruda bulunduğu il ve ilçe sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak şartları aranmakta olup ikametgah ve askerlik şartının esnetilmesi talep edilmektedir.

Editör: TE Bilisim