Ülkemizde hizmetlerine devam eden bir milyona yakın taşeron işçinin kamuya geçiş işlemleri devam ediyor. Buna göre yüz binlerce işçinin kamuya geçeceği müjdesi verilmişti ve bir milyona yakın işçinin taşerona kadro başvurusunda 11 Ocak 2018 tarihine kadar müracaatlarını yaptığı belirtildi.

Ancak halen taşerona kadroda kime kadronun verileceği ve kimlerin kadro alamayacağı net olarak bilinmiyor. Kadro alamayacağı bilinen KİT işçileri bir süredir kamuya geçebilmek için hükümetten açıklama gelmesini bekliyordu. KİT işçilerine kadro verilmesi için müjdeli haber beklenirken Başbakan Binali Yıldırım KİT işçilerine kadro hakkında çok önemli bir duyuru yaptı.

BAŞBAKAN DUYURDU!

Hükümetten KİT işçilerine kadro verilip, verilmemesine ilişkin açıklama yapılması beklenirken sonunda açıklama geldi. Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama da KİT işçilerinin mülkiyetinin hazineye bağlı olduğu ve KİT'te taşeron olarak çalışmaya devan edenlere kadro verileceğini KİT'lerde hizmet veren ve taşeron olarak tabir edilen vasıflı elemanlar istihdam edileceği belirtilerek sorunun da çözüleceği belirtildi.

DÜZENLEMEYE HEMEN BAŞLANACAK

Yine Başbakan Binali Yıldırım KİT personellerine ilişkin yaptığı açıklamasında düzenlemenin etap etap gerçekleşeceği ancak hemen başlanacağı belirtildi. KİT personellerine ilişkin taşerona kadro hakkında yeni bir duyuru geldiğinde İşin Olsa ekibi olarak sizleri bilgilendireceğiz.

DİĞER HABERLERİ BURADAN TAKİP EDİNİZ

Editör: TE Bilisim