Başbakan Binali Yıldırım tarafından bugün kamuya ilişkin önemli bir duyur yapılarak yapılan açıklama da bir kamu kurumu ile kuruma bağlı kurulların kapatılacağı belirtildi. Peki hangi kamu kurumu kapatılıyor ve kapatılma sebebine ilişkin açıklama yapıldı mı?

ŞEKER KURUMU KAPATILIYOR

Buna göre 4634 sayılı Şeker Kanunu kapsamında çıkarılan yasa ile ilgili kamu kurumu 2001 yılında kurulmuştu. Bu kurulda bir başkan ve bir başkan vekili olmak üzere toplam 7 üyenin bulunduğu bilinmekte olup Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere bazı sektörlerden temsilcilerin de olduğu bilinmekteydi. Peki şimdi bu kurumun görevlerini kim yapacak.

DAİRE BAŞKANLIĞI İŞLEMLERİ YÜRÜTÜLECEK

Şeker Kurumu ve bağlı kurulların kapatılması ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına daire başkanlığının kurulması ve buradan ilgili görevlerin yürütülmesi beklenmektedir. Buna göre kapatılmadan önce şeker kotaları ilgili kurum tarafından belirlenmekte ve şirketlere tahsis edilmekteydi. Yine şirketlerin kapasite artırımı ve yeni fabrika kurulabilmek için de müracaatları bu kuruma yapılmaktaydı. İlgili Şeker Kurumunun ve bağlı kurullarının kapatılması ile yeni başvuruların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında kurulması beklenen daire başkanlığına yapılması beklenmektedir. Yeni detayların kamuoyuna en kısa süre içerisinde duyurulması beklenmektedir.

DİĞER KAMU HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ