Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar her sene yapılan tercihler ile yerleşmeye çalışmaktadır. Kimi bölümler yüksek puan ile atama yaparken kimi bölümlerde yığılma olduğu için sınava çok fazla aday girmekte ve bu yüzden sınav puanı daha da artmaktadır. Şuanda bakıldığında Sağlık Bölümlerinin önünün bir hayli açık olduğu görünüyor ancak bundan bir kaç sene sonra ne olur bilinmemektedir. Genel olarak Mühendis, Memur alımları daha az yapılıyor ancak atamalar ile on binlerce kişi kamu kurumlarında memur olarak göreve başlıyor. 2016/1 KPSS ile adaylar bu sene ilk defa yerleştirilecek ve açıklanan rakama göre 10 binden fazla kişi işe alınacak.

Kaç Kurum Personel Alacak

2016/1 KPSS ile 10 binden fazla aday memur olacak. Peki kaç kurum personel alacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama ile 137 kamu kurum ve kuruluşunun 10 bin 144 personel alımı yapacağını duyurdu. Kurum sayısı fazla olduğu için alımların eşit şekilde bölündüğü düşünülüyor. Ancak 10 bin alımın 6 bini Sağlık alanına yapılacak. Devlet hastanelerinde açık hala kapanmadı ve bir yandan da yeni hastanelerin yapımı devam ediyor. Özel hastanelerde ki açık ise yıllardır sürüyor ancak onlar alımlarını kendi sınavları veya mülakatları ile yapmakta olup KPSS atamalarında her hangi bir alım yapmalarının mümkünatı yoktur.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

2016/1 KPSS başvurularına az bir süre kaldı peki net olarak açıklanan tarih nedir?

2016/1 KPSS'de tercih yapacak adaylar başvurularını 22 Haziran 2016 ila 7 Temmuz 2016 arasında yapması gerekmektedir. Bu süre zarfında başvuru yapmayan adayların puanları bu dönem için bir işe yaramamış olacak. 

Ortaöğretim ve Önlisans Alımı Kaç Kişi Olacak?

En merak edilen sorulardan bir tanesi ise ortaöğretim ile önlisans alımlarının kaç kişi olacağıdır. Yapılan açıklamaları incelediğimizde 2016/1 KPSS tercihlerinde 71 ortaöğretim mezunu personel alınacak, 436 önlisans mezunu personel alınacak.
Editör: TE Bilisim