Bilindiği üzere bu sene Kurban Bayramı 1 Eylül 2017 tarihinde başlayacak ve 4 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı merak edilen en önemli konular arasında yer almaktaydı. Kamu kurumlarında istihdam eden personellerin en az 7 gün tatil yapması bekleniyordu ancak sürenin 10 güne çıkartılması gündemdeydi.

Bakanlar Kurulu tarafından bugün Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına ilişkin önemli bir toplantı yapıldı ve yapılan toplantı ile Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkartılmasına onay verildi. Peki detaylar nedir, neler görüşüldü.

TATİL DETAYLARI

Kurban Bayramı için kamu personelleri 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil sayılacak ve 31 Ağustos ise yarım gün idari izinli sayılacaktı. Bakanlar Kurulu tarafından görüşme yapıldı ve tüm detaylar açıklandı.

Buna göre kamu personelleri 28 Ağustos, 29 Ağustos tarihleri idari izinli, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile resmi tatil, 31 Ağustos Perşembe öğleden önce idari izinli sayılacak. 1 Eylül - 4 Eylül tarihleri ise zaten Kurban Bayramı tatili mevcut.

Yapılan bu değişiklik ile kamu personellerinin tatilleri 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü başlayacak ve 4 Eylül 2017 tarihine kadar Kurban Bayramı tatillerini yapabilecek. 5 Eylül 2017 tarihinde ise tekrar iş başı yapılacaktır.

DİĞER HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ