Bakandan KPSS İle Memur Alımı Açıklaması Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) memur alımı başvurularının tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından açıklandı. Yapılan açıklamada memur alımı başvurularının 16-24 Nisan tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik memur adayları tarafından merakla beklenen memur alımı tarihlerini açıkladı. 16-24 Nisan 2015 tarihleri arasında memur alımı yapılacağı Çalışma Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklandı. Bundan dolayı kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarını 20 Mart tarihine kadar DPB'ye bildirmeleri gerekiyor. Kaç kamu personeli alınacağı konusunda ise henüz net bir açıklama yapılmadı. Memur alımının kaç kişiden oluşacağını kurumlardan gelen talepler belirleyecek.

20 Mart Son Tarih Kamu kurum ve kuruluşların 2015 KPSS/1 ile yapılacak olan memur alımlarında ne kadar memur alacaklarını 20 Mart 2015 tarihine kadar DPB’ye bildirmeleri gerekiyor. Kurumlardan gelen bu talepler değerlendirilerek 16-24 Nisan 2015 tarihlerinde KPSS 2015/1 ile Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme başvuruları alınacak. KPSS 2015/1 kılavuzu Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlandıktan sonra ÖSYM tarafından kamu kurumlara yerleştirme işlemleri yapılacak. Alım yapılacak memur sayısı hakkında bilgi vermeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yapılacak alımları kurumların taleplerinin belirleyeceğini dile getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in açıklamaları şöyleydi;

Devlet Personel Başkanlığımıza 2015/1 yerleştirme işlemlerinde memur talebi olan kurumlarımızın taleplerini 20 Mart'a kadar bildirmeleri gerekiyor. 16-24 Nisan tarihleri arasında başvurular kurumlardan toplanan talepler doğrultusunda yapılacak. Bu tarihler arasında 2014 KPSS ve EKPSS sınavlarına girmiş olan adayların başvurularını yapmaları gerekiyor. http://www.dpb.gov.tr web adresinde Yerleştirme taleplerinin toplanmasına ve yerleştirme takvimine ilişkin detaylı bilgi ve açıklamalara yer verilecek” dedi. EKPSSS KPSS için yerleştirme talebinde bulunacak kamu kurum ve kuruluşlarına Devlet Personel Başkanlığı tarafından çağrı yapıldı. Bu çağrıda E-Uygulama üzerinden KPSS ve EKPSSS KPSS için yerleştirme talebinde bulunacak kamu kurum ve kuruluşlarının taleplerini Devlet Personel Başkanlığı’na iletmeleri istendi. KPSS takviminde aksama yaşanmaması için de DPB'de açıklama yapıldı. Bu açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarının üst yazı ve E-Uygulama üzerinden alacakları raporu 20 Mart 2015 tarihine kadar Başkanlığımız evrakında olacak şekilde ulaştırmaları istendi. Eğer kurumlar bu açıklamaları ulaştıramazlarsa karşı ilgili yazı ve raporu taratarak mail ortamında ilgili personele göndermeleri gerekiyor.

Editör: TE Bilisim