Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne her sene boş bulunan personel sayısı kadar alım yapılmaktadır. 15 Temmuz'da yaşanan askeri darbe girişiminin ardından binlerce kişi görevlerinden ihraç edilirken sayıları yüz bin kişiyi bulan personeller ise görevlerinden uzaklaştırıldı. Buna göre yurt genelinde kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere operasyonlara ara verilmeden devam ediyor. Görevlerinde devam etmekte olan Bakanlar yaptıkları açıklamalarında personel alımlarını müjdelemekte ve 15 Temmuz hakkında bilgiler vermektedir. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki önemli açıklamalarda bulunarak Tapu ve Kadastroya yeni alımların yapılacağını müjdeledi.

Kaç Personel Alınacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne personel alımı yapılacağını duyurdu. Buna göre alımlar Maliye Bakanlığı ile yapılacak olan görüşme sonucunda değil Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce yapılacak. Tabi izin ve bütçe için yine söz konusu Maliye Bakanlığı ile görüşme yapılması bekleniyor ancak alınacak olan personellerin maaşları döner sermaye tarafından karşılanacak.

Şu an için kaç personel alımı yapılacağı bilinmiyor. Ancak maaşların döner sermayeden karşılanacak olması ile çok fazla personel alımının yapılması beklenmiyor. Tabi yine de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'den konu hakkında yeni bir açıklama gelmeden konu hakkında yorum yapmak doğru olmayacaktır. Buna göre personel sayısı ve başvuru tarihleri hakkında bilgi almak için yeni yayımlanacak olan bildirinin beklenmesi gerekmektedir.