Ülkemizde faaliyet göstermekte olan tüm güvenlik kuvvetleri açık pozisyonları için öğrenci temini gerçekleştirmektedir. İlgili ilanlar kurum tarafından hazırlanarak müracaatların başlaması ve duyurunun yapılması için ilanlar kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyurulmaktadır.

Yıl içerisinde en çok alım İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı olarak bilinen Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı için yapılmaktadır. Bu sene içerisinde on binlerce asker ve polis alımı yapılırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama ile toplam 33 bin personel alımı yapılacağı müjdelendi.

33 BİN PERSONEL ALINACAK

Ülkemizde halen çok sayıda operasyon ara verilmeden devam ettiği için yer yer asker ve polis yetersizliği meydana gelmektedir. Bu sürecin daha hızlandırılması ve eksikliklerin giderilmesi için polis ile asker alımı gerçekleştirilmektedir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuru da 33 bin güvenlik personelinin alınacağı söylendi. Peki hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak.

Buna göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadele konusunda 33 bin personel alınacağını söyledi ancak hangi pozisyonlar için alım yapılacağı belirtilmedi. Fakat alımlar polis, uzman erbaş, uzman çavuş, astsubay ve subay için yapılması beklenmektedir.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim